Annons

Misstänkt människosmugglare anhållen i Småland

Brott • Publicerad 8 januari 2020
Expressen har rapporterat att den före detta lokalpolitikern erbjudit sig att mot betalning hjälpa personer på flykt att resa till Sverige från Grekland med hjälp av lånade pass. Arkivbild.
Expressen har rapporterat att den före detta lokalpolitikern erbjudit sig att mot betalning hjälpa personer på flykt att resa till Sverige från Grekland med hjälp av lånade pass. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En tidigare S-politiker i Småland har anhållits som misstänkt för människosmuggling, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Förundersökningen mot mannen, som varit lokalpolitiker, inleddes i oktober sedan tidningen Expressen rapporterat att han annonserat i flyktingforum på sociala medier och erbjudit sig att mot betalning hjälpa personer på flykt att resa till Sverige från Grekland med hjälp av lånade pass.

Annons

Journalister från tidningen låtsades nappa på ett sådant erbjudande och träffade honom på Kreta, dit han kom för att mot betalning ta med sig ett barn till Sverige. Inför tidningens reportrar sade han att han smugglat ett stort antal flyktingar till Sverige.

Utredningen leds av en åklagare från riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons