Annons
Nyheter

Två stickskadade söder om Stockholm

En person har förts till sjukhus sedan han hittats med stickskador i överkroppen i Skogås, söder om Stockholm. Ytterligare en person har förts till sjukhus efter att ha stickskadats vid ett rånförsök i närliggande Farsta. Ingen person är gripen.
Brott • Publicerad 9 februari 2023
Polisen larmades under kvällen till Skogås. Arkiv.
Polisen larmades under kvällen till Skogås. Arkiv.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var klockan 20.38 på torsdagen som polisen fick ett larm om att en person skadats i Skogås.

– Vi har gripit en person efter vårt utredningsarbete, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Annons

Skadeläget är oklart men den skadade har tagits omhand av ambulanspersonal.

I polisens utredningsarbete har det framkommit att det finns två brottsoffer, men bara en blev skadad av ett stickvapen. Båda brottsoffren är män och de är i 20–30-årsåldern. Brottsrubriceringen är försök till grovt rån.

Senare under kvällen rånades butikspersonal i Farsta, några kilometer nordväst om Skogås. En person skadades av ett stickvapen i överkroppen. Personen fördes till sjukhus.

– De initiala uppgifterna om hans skadeläge är att han inte är allvarligt skadad. Vi kollar på om händelserna har en koppling. Vi samlar in information och söker efter gärningsperson, säger Towe Hägg.

Polisen har inlett förundersökning angående försök till grovt rån och grov misshandel i det ärendet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons