Annons
Nyheter

Misstänkt mordförsök i Södertälje

En man i 50-årsåldern hittades skadad i en lägenhet i Södertälje under morgonen. En kort stund senare avled en man i 40-årsåldern i en singelolycka i ett garage i närheten. Polisen tror att händelserna hör i hop.
Brott • Publicerad 10 april 2023
En person har påträffats skadad Arkivbild.
En person har påträffats skadad Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen i 50-årsåldern fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadorna ska enligt polisen ha uppkommit av ett vasst föremål och hädelsen utreds som misstänkt mordförsök.

När polisen var på plats i lägenheten larmades man om att en person, en man i 40-årsåldern, omkommit i en singel-trafikolycka i ett parkeringsgarage i samma område.

Annons

Föraren, en man i 40 års åldern, avled på plats. Polisen har tagit personbilen i beslag och den ingår i utredningen angående dödsfall utan misstanke om brott.

Polisen misstänker att händelserna kan ha med varandra att göra och de båda utredningarna görs tillsammans.

– Vi ser ju ett sammanhang mellan de här två händelserna, säger polisens presstalesperson, Towe Hägg, till TT.

Polisen vill inte kommentera huruvida de båda männen kände varandra eller hur fallen kan höra i hop men Towe Hägg säger att man inte söker några misstänkta i fallet om misstänkt mordförsök.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons