Annons
Nyheter

Misstänkt mordförsök söder om Stockholm

En svårt skadad man hittades på onsdagen i ett industriområde söder om Stockholm.
I samband med polisinsatsen upptäcktes även ett misstänkt farligt föremål på platsen – som oskadliggjordes under sen kväll.
Brott • Publicerad 6 september 2023
En skadad man hittades i en trappuppgång i ett industriområde i Brandbergen på onsdagen.
En skadad man hittades i en trappuppgång i ett industriområde i Brandbergen på onsdagen.Foto: Anders Wiklund/TT

– De har begärt hjälp av bombskyddet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Den skadade mannen hittades i en trappuppgång i ett industriområde i Brandbergen. Polisen utreder händelsen som mordförsök och mannen har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Annons

– Någon eller några personer har utsatt den här mannen för kraftigt våld. Men exakt vilket våld man begått mot honom är just nu okänt, säger Daniel Wikdahl.

Polisen har ingen information att lämna om mannens ålder.

Under utredningsarbetet hittades även ett misstänkt föremål i området, vilket gjort att polisen stannat kvar på platsen under onsdagskvällen – med stora avspärrningar. Vid 23-tiden meddelade polisen att föremålet hade oskadliggjorts.

Händelsen rubriceras som misstänkt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, samt som förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet kom in till polisen strax före klockan 15.30 på onsdagen. Vid 22.40 hade ingen gripits.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons