Nyheter

Misstänkt smygfotograf själv på foto

Brott • Publicerad 4 juni 2021
Elever på en gymnasieskola hittade en kamera som satts upp i ett omklädningsrum. Nu är en man i 25-årsåldern misstänkt för kränkande fotografering. Arkivbild.
Elever på en gymnasieskola hittade en kamera som satts upp i ett omklädningsrum. Nu är en man i 25-årsåldern misstänkt för kränkande fotografering. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

När polisen undersökte en kamera som i smyg satts upp i ett omklädningsrum gjordes en oväntad upptäckt: Mannen som misstänks ha monterat kameran hade av misstag råkat ta en bild på sig själv.

Kameran hittades av elever på en gymnasieskola i Växjö tidigare i veckan och deras lärare gjorde en polisanmälan, skriver Smålandsposten. En man i 25-årsåldern sitter nu anhållen som misstänkt för kränkande fotografering.

– Nu är han misstänkt för ett fall av kränkande fotografering. Men utredningen kring honom kan växa. Vi har säkrat bevismaterial i kameran, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.