Nyheter

Misstänkt våldtäktsman ännu på fri fot i Umeå

Brott • Publicerad 5 juni 2021
Polisen jagar en misstänkt våldtäktsman i Umeå efter att två kvinnor upprättat en anmälan om brott som ska ha begåtts i en lägenhet. Arkivbild.
Polisen jagar en misstänkt våldtäktsman i Umeå efter att två kvinnor upprättat en anmälan om brott som ska ha begåtts i en lägenhet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen jagar en misstänkt våldtäktsman i Umeå efter att två kvinnor gjort en anmälan under morgonen. Polisen skriver på sin hemsida att det dock endast rör sig om en målsägande.

Brottet ska ha begått i en lägenhet. Gärningsmannen är för dem okänd, skriver polisen på sin sajt.

"Polisen har varit på plats för förhör och spårsäkring. I nuläget finns ingen person frihetsberövad. Utredningen fortgår", säger Oscar Alm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Polisen uppger för Västerbottens-Kuriren att det finns ett tydligt signalement på gärningsmannen och att utredningen fortgår.

Misstankarna rör våldtäkt och hemfridsbrott.

– Vi har upprättat en anmälan om hemfridsbrott och det kan handla om att man antingen olovligt trängt sin in i eller kvarstannat i någons bostad, säger Maria Linné, presstalesperson hos polisen, till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.