Annons

Mohombi: Det är som att stå naken däruppe

Han var favorittippad från start och Mohombi tog sig också hela vägen till final i Melodifestivalen.
Melodifestivalen • Publicerad 15 februari 2020
Anis Don Demina tog sig till Andra chansen.
Anis Don Demina tog sig till Andra chansen.Foto: Pontus Lundahl/TT
Mohombi är vidare till final i Melodifestivalen.
Mohombi är vidare till final i Melodifestivalen.Foto: Pontus Lundahl/TT
Mohombi och Mariette kvalificerade sig till final från deltävlingen i Luleå.
Mohombi och Mariette kvalificerade sig till final från deltävlingen i Luleå.Foto: Pontus Lundahl/TT
Mariette går till final i Melodifestivalen.
Mariette går till final i Melodifestivalen.Foto: Pontus Lundahl/TT
Drängarna är vidare till Andra chansen.
Drängarna är vidare till Andra chansen.Foto: Pontus Lundahl/TT
De tre programledarna Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson inledde kvällens deltävling med att framföra en musikalisk hyllning till direktsändningen.
De tre programledarna Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson inledde kvällens deltävling med att framföra en musikalisk hyllning till direktsändningen.Foto: Pontus Lundahl/TT

Mohombi framförde låten "Winners" och var en favorit redan från start. Han både toppade Melodifestivalklubbens publikundersökning och spelbolagens listor.

– Det är inte många gånger i mitt liv som jag har känt mig så här bra. Och då är jag en person som försöker se positivt på livet. Svenska folket har bevisat ännu en gång för mig att jag har en plats i alla stugor därute. Det känns fint och är rörande, säger han.

Annons

Låten är skriven av artisten själv tillsammans med Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Jimmy Jansson, som själv medverkat som artist i Melodifestivalen, har varit med och skrivit sex olika bidrag i årets tävling. …

TT: Är det inte lite kaxigt att döpa en låt till "Winners"?

– Ibland är det bra att vara kaxig. Det var inte tanken, men vi valde mellan "Winners" och "Dreamers". Jag funderade över vad jag är mest och jag känner att jag är lite mer av en vinnare, säger Mohombi.

"Helt tagen"

För fjärde gången i rad gick Mariette direkt till final i Melodifestivalen, denna gång med bidraget "Shout it out".

– Jag är så glad och helt tagen av den här kvällen, säger hon till TT.

"Shout it out" är skrivet tillsammans med Thomas G:son, Cassandra Ströberg och Alex Shield. Men sångerskan var inte säker på att lyckas nå ut såpass till publiken att de skulle rösta henne direkt till final.

– Det är en tävling och supermånga talanger som är med. Jag tycker att det var en väldigt bra deltävling så det var inget jag räknade med faktiskt.

TT: Hur tänkte du när du stod mot Faith Kakembo på sluttampen?

– Vi hade snackat innan om att det kan gå hur som helst. Jag tänkte att "det spelar ingen roll", men när jag stod där så ville jag knipa den sista platsen. Jag hade förstås blivit glad för hennes skull, hon är så bra och låten är fantastisk, säger hon.

Ute ur tävlingen

Drängarna och Anis Don Demina får fortsätta tävla i Andra chansen. Faith Kakembo, Albin Johnsén och Amanda Aasa tog sig däremot inte vidare och är ute ur tävlingen.

De tre programledarna Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson inledde kvällens deltävling med att framföra en musikalisk hyllning till direktsändningen. "Vi är live – här och nu" gick texten, samtidigt som låten hela tiden avbröts på olika sätt, bland annat av komikern Babben Larsson som till synes rasade mot David Sundins insats.

Ann Edliden/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons