Annons
Nyheter

Mord utanför skola – hovrätt fastställer domen

Brott • Publicerad 10 augusti 2021
En 24-årig man döms till livstids fängelse för mord och två mordförsök. Arkivbild.
En 24-årig man döms till livstids fängelse för mord och två mordförsök. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/TT

I maj dömdes en 24-årig man till livstids fängelse i Nyköpings tingsrätt för mord och två mordförsök. Svea hovrätt fastställer nu domen, enligt SVT Sörmland.

24-åringen döms för dödsskjutningen av en 21-årig man vid en skola i Nyköping sent på kvällen den 17 september förra året.

Annons

Han döms även för två mordförsök för att ha avlossat skott mot två män som befann sig på platsen tillsammans med mordoffret.

De två männen, som var vänner till 21-åringen, har berättat att 24-åringen klev ur en bil och gick emot dem med en pistol. De tre männen blev därefter beskjutna när de började springa från platsen. Den man som dog träffades av en kula i ryggen.

Den mördades mamma och sex syskon får 60 000 kronor i skadestånd vardera. De båda män som lyckades fly får drygt 115 000 kronor vardera, enligt tingsrättens dom.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons