Annons
Nyheter

Mörka framtidsutsikter tynger Wall Street

Börs • Publicerad 21 april 2020
Även på börserna i New York rasade aktiekurserna på tisdagen, påskyndade i nedförsbacken av oljeprisets kollaps och nattsvarta prognoser för ekonomin i stort. Arkivbild.
Även på börserna i New York rasade aktiekurserna på tisdagen, påskyndade i nedförsbacken av oljeprisets kollaps och nattsvarta prognoser för ekonomin i stort. Arkivbild.Foto: Ted Shaffrey/AP/TT

Även på börserna i New York rasade aktiekurserna på tisdagen, påskyndade i nedförsbacken av oljeprisets kollaps och nattsvarta prognoser för ekonomin i stort.

Början av veckan har präglats av det historiskt unika raset för amerikansk WTI-olja där handlare periodvis till och med fick betala för att bli av med sin olja.

Annons

Många bolag varnar för enorm osäkerhet, stora försäljningstapp och illa skadskjutna resultat på grund av coronavirusets härjningar i USA och andra länder. Ett av dem var dryckesjätten Coca-Cola som på tisdagen talade om kraftigt minskad efterfrågan under andra kvartalet.

Dow Jones industriindex tappade 2,7 procent, S&P 500 stängde på minus 3,1 procent och Nasdaqs kompositindex föll 3,5 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons