Annons

MP-topp: Utred legalisering av cannabis

Politik • Publicerad 3 januari 2020
Rasmus Ling (MP) vill utvärdera svensk narkotikalagstiftning. Arkivbild.
Rasmus Ling (MP) vill utvärdera svensk narkotikalagstiftning. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling vill att narkotikalagstiftningen ses över. Avkriminalisering och legalisering av cannabis finns bland det riksdagsledamoten vill se utrett, rapporterar Dagens Nyheter.

En lagändring skulle kunna minska gängbrottsligheten, enligt miljöpartisten.

Annons

– Vi har tittat för lite på det i förhållande till de skjutningar och uppgörelser som varit, säger Rasmus Ling till tidningen.

Flera partikamrater, som ekonomisk-politiska talespersonen Karolina Skog, är positiva till Lings förslag, som han skriver om i ett inlägg på Facebook.

I förra veckan meddelade Kristdemokraternas socialpolitiska talesperson Michael Anefur att partiet vill låta utreda en avkriminalisering av eget bruk. Sedan tidigare vill även Centerpartiet och Vänsterpartiet utreda avkriminalisering, något som också Sveriges Kommuner och Regioner förordat. Socialminister Lena Hallengren (S) har dock vänt sig mot att utreda frågan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons