Annons

Munkedal vill förbjuda tiggeri

Politik • Publicerad 9 april 2019
Politikerna i Munkedal har röstat igenom ett förslag som gör det möjligt att införa ett tiggeriförbud. Arkivbild.
Politikerna i Munkedal har röstat igenom ett förslag som gör det möjligt att införa ett tiggeriförbud. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Munkedals kommun kan komma att förbjuda tiggeri. Ett förslag om ett lokalt tiggeriförbud klubbades på måndagskvällen igenom av kommunsstyrelsen, rapporterar .

Enligt förslaget ska det inte vara tillåtet med passivt eller aktivt tiggeri i tätorter, på torg, handelsområden, idrottsplatser eller badplatser i kommunen.

Annons

– Det är många som upplever tiggare utanför affärer eller Systembolaget som störande, säger kommunalrådet Jan Hognert (M) till tidningen.

Motionen om att ändra i den lokala ordningsstadgan skrevs av den moderata politikern Ann-Sofie Alm. Vid omröstningen fick Moderaterna stöd för förslaget av Sverigedemokraterna. Socialdemokraterna, Centern och Kristdemokraterna röstade emot, medan Liberalerna avstod att rösta.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons