Annons

Myhrers succé – bästa slalomen sedan OS

André Myhrer är tillbaka på pallen.
Den svenske alpinstjärnan blev tvåa i Val d'Isère – hans bästa slalomplacering internationellt sedan OS-guldet i fjol.
Alpint • Publicerad 15 december 2019
André Myhrer blev tvåa i världscupslalomen i Val d' Isere.
André Myhrer blev tvåa i världscupslalomen i Val d' Isere.Foto: Sergio Bisi/AP/TT

Myhrer är inne på sin sista världscupsäsong. 36-åringen krönte en framgångsrik karriär med ett OS-guld i slalom i sydkoreanska Pyeongchang 2018 – men visade på söndagen att han fortfarande tillhör den absoluta världstoppen.

Andraplatsen i franska Val d'Isère var hans första pallplats den här världscupsäsongen och kom efter en stark upphämtning i andra åket. Myhrer körde in som fyra i första åket, 88 hundradelar efter ledande hemmaåkaren Alexis Pinturault, men klättrade sedan i andra och gick i mål som ledare, tre hundradelar före Stefano Gross från Italien.

Överlägsen Pinturault

Annons

Åt Alexis Pinturault fanns dock inget att göra. 28-åringen var 1,44 sekunder före Myhrer i mål och tog sin andra världscupseger för säsongen.

Myhrer var dock glad över andraplatsen.

– Det betyder jättemycket, såklart. Mycket funkar bra just nu och jag är väldigt nöjd, säger han till SVT.

Tävlingen skulle egentligen ha körts i går, men sköts upp på grund av svåra väderförhållanden med blåst och mycket snö. Myhrer lyckades ändå ladda om och kom in med en bra känsla efter en bra träningsvecka.

"Otroligt jobbigt"

– Sedan var det en ganska tuff dag i går då vi förberedde oss på race, och så blev det ingenting. Både bansättningen och även underlaget gjorde det otroligt jobbigt att köra. Det var ingen riktigt skön känsla, utan det var fajt från start till mål, säger han.

Andraplatsen var Myhrers 30:e pallplats i världscupen. Svensken har tidigare gått ut med sitt mål att ta tio världscupsegrar innan han lägger skidorna på hyllan och han står just nu på åtta.

Italienaren Stefano Gross blev trea i Val d'Isère och svenske Kristoffer Jakobsen sexa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons