Annons

Myhrer utslagen i Kitzbühel – Yule vann

André Myhrer tog sig inte ens vidare till det andra åket i Kitzbühels tuffa världscupslalom.
Schweizaren Daniel Yule tog sin tredje seger för säsongen – och blev en miljon kronor rikare.
Alpint • Publicerad 26 januari 2020
André Myhrer fick inte till det i Kitzbühel.
André Myhrer fick inte till det i Kitzbühel.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

För 18:e gången ställde sig André Myhrer i startblocket i Kitzbühel. Svensken hade aldrig vunnit, eller varit på pallen, i den österrikiska backen – och nådde ingen topplacering den här gången heller. Myhrer fick inte ens köra andra åket efter att ha hamnat utanför topp-30 i det första åket, precis som landsmannen Kristoffer Jakobsen.

– Fortsatt svårt i Kitzbühel, sade Myhrer i SVT.

Annons

– Jag har dålig fart under "laggen", jag kommer inte riktigt igång och sitter fast i snön, vilket varit problemet den senaste tiden. Det är tråkigt, jag är besviken, det är synd att vara så långt borta och inte var med i matchen.

Myhrer slutade på plats 40 i det första åket, 1,81 sekunder bakom norrmannen Lucas Braathen som överraskande tog ledningen efter ett kanonåk från startnummer 34.

19-åringen, som aldrig varit på pallen i någon disciplin i världscupen och som bäst varit sexa i slalom tidigare, lyckades inte hålla undan för konkurrenterna i det andra åket och slutade fyra.

I stället var det schweizaren Daniel Yule som tog sin tredje seger för säsongen. För segern får han 100 000 euro, motsvarande drygt en miljon kronor vilket är rekord för ett enskilt alpint race enligt Internationella skidförbundet, Fis.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons