Myrorna vill minska personalens arbetstid

Frälsningsarméns second hand-kedja Myrorna måste minska sina kostnader och vill därför att många i butikspersonalen ska gå ned till halvtid, rapporterar .
Arbete • Publicerad 8 oktober 2019
Myrorna säljer begagnade kläder och prylar. Överskottet går till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Arkivbild.
Myrorna säljer begagnade kläder och prylar. Överskottet går till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Arkivbild.Foto: Nora Lorek/TT

Överskottet från Myrornas verksamhet går till Frälsningsarméns projekt för människor i utsatthet.

Enligt Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef på Myrorna, är neddragningarna nödvändiga för att kedjan ska kunna leverera den avkastning som Frälsningsarmén kräver.

– Det enkla svaret är att om vi inte lämnar det resultat som krävs av oss kan inte Frälsningsarmén bedriva delar av sitt sociala arbete. Det är såklart olyckligt att det drabbar våra anställda, säger hon till Handelsnytt.

Omorganisationen ska börja i Stockholm och Östergötland där totalt omkring 85 personer berörs. Förhandlingar pågår med facken.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.