Annons
Nyheter

Navalnyj uppe på benen på sjukhuset

Ryssland • Publicerad 19 september 2020
En bild på Navalnyjs Instagram visar hur han går i trappan på sjukhuset i Berlin.
En bild på Navalnyjs Instagram visar hur han går i trappan på sjukhuset i Berlin.Foto: AP/TT

Tidigare i veckan la den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj upp en bild på Instagram sittandes i sjuksängen omgiven av sin familj. Han skrev då att han knappt kunde röra sig, men att han andas på egen hand. På lördagen publicerades en ny bild där han ses stå i en trappa på sjukhuset.

"Låt mig berätta hur min återhämtning ser ut. Det är en tydlig väg framåt även om den är lång", skriver Navalnyj.

Annons

Den ryske oppositionsledaren insjuknade under en flygning mellan sibiriska Tomsk och Moskva den 20 augusti. Han fördes sedan till Tyskland, där provtagning visat att han blivit förgiftad med nervgiftet novitjok.

I inlägget på Instagram skriver Navalnyj att han inte kan använda sin telefon och att han har svårigheter med att hälla upp ett glas vatten. Han passar samtidigt på att tacka läkarna på sjukhuset i Berlin där han vårdas för deras hjälp men påpekar att det fortsatt är "många problem" som behöver lösas innan han kan bli återställd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons