Annons

Nazist döms – sparkade kvinna i magen

Brott • Publicerad 15 januari 2020
Nordiska motståndsrörelsen vid 1 majdemonstration 2018. Arkivbild.
Nordiska motståndsrörelsen vid 1 majdemonstration 2018. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

En anhängare till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har dömts för misshandel sedan han sparkat en kvinna i magen vid ett bråk i Ludvika hösten 2018, skriver Dalarnas Tidningar.

Organisationen hade före riksdagsvalet fått tillstånd att sätta upp ett valtält i staden. Det väckte stor uppmärksamhet och vid flera tillfällen anordnades manifestationer mot NMR:s närvaro. Bland annat omringade ett 50-tal personer, framför allt äldre kvinnor ur "tantupproret", tältet.

Annons

Den sparkade kvinnan skadades inte allvarligt men misshandeln fångades av en övervakningskamera. Enligt rätten skulle misshandeln normalt ha lett till fängelse men mannen döms nu till villkorlig dom och dagsböter då det var länge sedan han senast dömts för våldsbrott (2012).

NMR-anhängaren döms också för att vid ett annat tillfälle ha sparkat till och skadat en mc-hjälm som tillhörde en demonstrerande man.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel tillfälle när misshandeln ägde rum.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons