unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

NBA flyttar derby efter Bryants död

Den amerikanska basketligan NBA skjuter upp tisdagens Los Angeles-derby mellan Lakers och Clippers efter Kobe Bryants död i en helikopterkrasch.
I de matcher som spelades under natten hyllades stjärnan stort.
Som en hyllning till Kobe Bryant lade Minnesota Timberwolves Andrew Wiggins ner bollen på trepoängslinjen när matchen mot Sacramento Kings inleddes.
Som en hyllning till Kobe Bryant lade Minnesota Timberwolves Andrew Wiggins ner bollen på trepoängslinjen när matchen mot Sacramento Kings inleddes.
Foto: Craig Lassig/AP/TT
Världen sörjer Kobe Bryant efter helikopterkraschen utanför Los Angeles i söndags.
Världen sörjer Kobe Bryant efter helikopterkraschen utanför Los Angeles i söndags.
Foto: Michael Owen Baker/AP/TT

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

"Beslutet är fattat av respekt för Lakers organisation, som är i stor sorg efter den tragiska förlusten av Lakers legend Kobe Bryant, hans dotter Gianna och sju andra människor i en helikopterkrasch i söndags", skriver ligan i ett uttalande om Los Angeles-derbyt.

Los Angeles Lakers storstjärna LeBron James skrev på måndagen på Instagram att han ber Bryant om styrka från sin plats i himlen.

"Jag är inte redo men här är det. Jag sitter här och försöker skriva ner någonting men varje gång jag försöker börjar jag gråta igen, bara av att tänka på dig, Gigi (Bryants dotter Gianna) och den vänskap/band/broderskap vi hade", inleder han sitt inlägg.

"Jag lovar att fortsätta förvalta ditt arv. Du betyder så mycket för oss alla, speciellt för Lakers, och det är mitt ansvar att få tillbaka allt på rätt spår och fortsätta köra på."

Hyllades av alla lag

Under natten mot tisdag, svensk tid, spelades sex matcher i NBA, under samtliga hyllades Bryant på olika sätt, med en tyst minut eller att spelet stannades.

I Minneapolis vann Minnesota Timberwolves avkastet mot Sacramento Kings och lade omedelbart bollen på trepoängslinjen, samma linje i samma arena varifrån Bryant 2014 satte den trepoängare som tog honom förbi Michael Jordan upp på tredjeplatsen i tidernas poängliga i NBA.

Detroit Pistons värmde upp med specialgjorda tröjor, där alla spelare hade Bryants två nummer, 8 eller 24, samt "Bryant" på ryggen.

"Mycket jobbig tid"

Kobe Bryant gjorde 33 643 poäng för LA Lakers, en klubb han spelade hela sin karriär i och vann fem NBA-titlar med. Han har även fått två nummer (8 och 24) pensionerade av Lakers. Under måndagen kom klubben med ett första uttalande efter Bryants död.

"Los Angeles Lakers vill tacka er alla för ert enorma stöd och kondoleanser. Det här är en mycket jobbig tid för oss alla", skriver klubben på Twitter och på sin hemsida.

Läs mer

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bilbrand i Kristianstad. Kulhål hittade i bil i Malmö efter skottlossning.

Mattias fick en ny chans – och tog den

Idol

Mattias fick en ny chans – och tog den

Mattias Nederman är vidare i Idol.

Många bedrägeriförsök mot 40-talister

Brott

Många bedrägeriförsök mot 40-talister

Använde Ystadsbons personnummer och beställde varor för 5 000 kronor.

Anna Hallberg, Donia Saleh och Nina Björk.

Kultur

Anna Hallberg, Donia Saleh och Nina Björk tar plats på kritikerlistan

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu. Åsa Linderborg kvar i topp.

Alex Schulmans barndomsskildring sätter ord på det tystade

Kultur

Alex Schulmans barndomsskildring sätter ord på det tystade

Alla medelålders säger: ”Vi pratade liksom aldrig om någonting i min familj. Inte på riktigt.”

Samtliga tre personer - 12, 21 och 22 år - omkom när bilen körde av vägen och in i ett träd på länsväg 832 mellan Skabersjöby och Torup öster om Malmö på torsdagskvällen.

Nyheter

Svedala: 12-årig pojke en av de döda när bil körde in i träd

Tre personer har avlidit efter en singelolycka i Svedala kommun.