NBA flyttar derby efter Bryants död

Basket Artikeln publicerades
Som en hyllning till Kobe Bryant lade Minnesota Timberwolves Andrew Wiggins ner bollen på trepoängslinjen när matchen mot Sacramento Kings inleddes.
Foto: Craig Lassig/AP/TT
Som en hyllning till Kobe Bryant lade Minnesota Timberwolves Andrew Wiggins ner bollen på trepoängslinjen när matchen mot Sacramento Kings inleddes.
Världen sörjer Kobe Bryant efter helikopterkraschen utanför Los Angeles i söndags.
Foto: Michael Owen Baker/AP/TT
Världen sörjer Kobe Bryant efter helikopterkraschen utanför Los Angeles i söndags.

Den amerikanska basketligan NBA skjuter upp tisdagens Los Angeles-derby mellan Lakers och Clippers efter Kobe Bryants död i en helikopterkrasch.

I de matcher som spelades under natten hyllades stjärnan stort.

"Beslutet är fattat av respekt för Lakers organisation, som är i stor sorg efter den tragiska förlusten av Lakers legend Kobe Bryant, hans dotter Gianna och sju andra människor i en helikopterkrasch i söndags", skriver ligan i ett uttalande om Los Angeles-derbyt.

Los Angeles Lakers storstjärna LeBron James skrev på måndagen på Instagram att han ber Bryant om styrka från sin plats i himlen.

"Jag är inte redo men här är det. Jag sitter här och försöker skriva ner någonting men varje gång jag försöker börjar jag gråta igen, bara av att tänka på dig, Gigi (Bryants dotter Gianna) och den vänskap/band/broderskap vi hade", inleder han sitt inlägg.

"Jag lovar att fortsätta förvalta ditt arv. Du betyder så mycket för oss alla, speciellt för Lakers, och det är mitt ansvar att få tillbaka allt på rätt spår och fortsätta köra på."

Hyllades av alla lag

Under natten mot tisdag, svensk tid, spelades sex matcher i NBA, under samtliga hyllades Bryant på olika sätt, med en tyst minut eller att spelet stannades.

I Minneapolis vann Minnesota Timberwolves avkastet mot Sacramento Kings och lade omedelbart bollen på trepoängslinjen, samma linje i samma arena varifrån Bryant 2014 satte den trepoängare som tog honom förbi Michael Jordan upp på tredjeplatsen i tidernas poängliga i NBA.

Detroit Pistons värmde upp med specialgjorda tröjor, där alla spelare hade Bryants två nummer, 8 eller 24, samt "Bryant" på ryggen.

"Mycket jobbig tid"

Kobe Bryant gjorde 33 643 poäng för LA Lakers, en klubb han spelade hela sin karriär i och vann fem NBA-titlar med. Han har även fått två nummer (8 och 24) pensionerade av Lakers. Under måndagen kom klubben med ett första uttalande efter Bryants död.

"Los Angeles Lakers vill tacka er alla för ert enorma stöd och kondoleanser. Det här är en mycket jobbig tid för oss alla", skriver klubben på Twitter och på sin hemsida.