Annons

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjönk på onsdagen, i väntan på undertecknandet av delhandelsavtalet mellan USA och Kina. Vid stängning hade det breda OMXS-indexet gått ned 0,3 procent.
Börs • Publicerad 15 januari 2020
Börsen backade. Arkivbild.
Börsen backade. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Börshumöret runtom i världen var något dämpat efter uppgifter som kommit ut kring det första delhandelsavtalet mellan USA och Kina, det så kallade fas 1-avtalet, som skulle undertecknas sent på eftermiddagen svensk tid. Bland annat fanns frågetecken runt vissa tullar på kinesiska varor.

Bland storbolagen på Stockholmsbörsen hörde Handelsbanken och gruvbolaget Boliden till de största förlorarna. Handelsbanken backade 2,9 procent, Bolidens aktie sjönk 3,1 procent.

Annons

Tele 2 föll 3,0 procent på sänkt rekommendation från en investmentbank. Konkurrenten Telia backade också, 1,8 procent.

Bland vinnarna fanns låsjätten Assa Abloy, upp 2,0 procent. Läkemedelskoncernen Astra Zeneca gick upp 1,6 procent i anslutning till generella uppgångar inom läkemedelssektorn i Europa.

Utanför storbolagslistan syntes en återhämtning för spelbolaget Kindred som efter tisdagens kursras i samband med vinstvarning nu återhämtade sig med ett lyft på 4,3 procent.

Dagens uppgång stod dock Africa Oil för med en rusning på 14,8 procent efter förvärv av oljetillgångar utanför Nigerias kust.

De ledande Europabörserna stängde blandat. FTSE100-index i London steg 0,3 procent, CAC40-index i Paris backade 0,1 procent och DAX-index i Frankfurt gick ned 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons