Nyheter

Nedstängningar nu även i södra Kina

Kina • Publicerad 15 januari 2022
Masstestning av covid-19 i staden Xian. Nu har coronaviruset upptäckts även i en miljonstad i södra Kina.
Masstestning av covid-19 i staden Xian. Nu har coronaviruset upptäckts även i en miljonstad i södra Kina.Foto: Tao Ming/AP/TT

Sju fall av covidvarianten omikron har upptäckts i staden Zhuhai i provinsen Guangdong i södra Kina, på gränsen till kasinostaden Macao och nära Hongkong.

Invånare ombeds att inte lämna staden om det "inte är nödvändigt" och krav ställs på ett negativt covidtest om de vill resa. Butiker, gym och biografer har beordrats att stänga och den lokala busstrafiken har delvis ställts in.

Staden håller på att masstesta de 2,4 miljoner invånarna efter att ett covidfall upptäckts i den intilliggande staden Zhongshan.

Flera städer i landet har stängts ned de senaste veckorna och miljontals människor har isolerats i sina hem efter lokala utbrott av smittan. Men Zhuhai är första storstaden i södra Kina som stängs ned i denna vända.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.