Annons

Neil Gaiman gjorde underverk för bokhandel

Litteratur • Publicerad 16 januari 2020
Neil Gaiman hjälpte lokal bokhandel i sina gamla hemtrakter. Arkivbild.
Neil Gaiman hjälpte lokal bokhandel i sina gamla hemtrakter. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello

Petersfield Bookshop, en fristående bokhandel i Hampshire, England, lyckades helt oväntat vända sin sämsta försäljningsdag på hundra år till en solskensdag. Allt började med medarbetaren Robert Sansoms deppiga tweet om att han denna dystra, regniga dag inte lyckats sälja en enda bok, vilket han beskrev som bokhandelns bottenrekord.

Bara några timmar senare hade han fått in beställningar på drygt 13 000 kronor, skriver The Guardian. Förklaringen stavas Neil Gaiman, fantastyförfattaren som är uppvuxen i Hampshire. Han hade sett bokhandelns tweetdepp och skickat det vidare till sina egna följare varav många svarade med att helt enkelt lägga beställningar till Petersfield Bookshop, ett antikvariat som specialiserat sig på kartor och begagnade böcker.

Några timmar senare twittrade bokhandeln igen: "Vilken kväll! Vi har blivit helt överväldigade på ett bra sätt. Vi har 1 1000 nya följare. Vi har massor av nya bokbeställningar. Vi har över 300 meddelanden och många frågar efter böcker... Tack så väldigt mycket till alla!"

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons