Annons
Nyheter

Nibe ökar vinsten

Ekonomi • Publicerad 15 februari 2023
Nibe ökar sin vinst. Arkivbild.
Nibe ökar sin vinst. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Nibe, som bland annat tillverkar värmepumpar, ökar vinsten fjärde kvartalet förra året. Resultatet efter finansnetto blev 5 675 miljoner kronor, mot 4 318 miljoner kronor under samma period året innan.

Omsättningen steg med 30 procent, från 30 832 miljoner kronor till 40 071 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2022.

Annons

”Vår sammanfattning av 2022 är att vi har haft en utomordentligt stark efterfrågan. Den huvudsakliga orsaken till detta är insikten hos såväl politiken som slutkonsumenter att vi måste komma bort ifrån beroendet av fossila bränslen för att på allvar kunna ta itu med problematiken kring klimatförändringen. Denna insikt har dessutom kraftigt förstärkts efter Rysslands fasansfulla övergrepp på Ukraina" skriver Nibes vd Gerteric Lindquist i ett pressmeddelande.

Han är rätt optimistisk inför framtiden. "Även om omvärldssituationen är mycket svårbedömd är vi, tack vare vår geografiska spridning, fokusering på ansvarsfullt företagande, stabila lönsamhet och goda finansiella beredskap för ytterligare offensiva förvärv, försiktigt optimistiska till 2023 som helhet” skriver han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons