Annons
Nyheter

Sturgeons make släppt – men bostaden avspärrad

Maken till Skottlands just avgångne försteminister har släppts ur häktet, rapporterar AFP.
Peter Murell greps tidigare under onsdagen misstänkt för inblandning i en härva kring partifinansiering.
Storbritannien • Publicerad 5 april 2023
Nicola Sturgeon och hennes make Peter Murrell. Bild tagen i London i samband med drottning Elizabeths död sommaren 2022.Foto: Kirsty O'Connor/pool/AP/TT

Den nu släppte 58-årige Peter Murrell är gift med Nicola Sturgeon, som häromveckan avgick som ledare för SNP, det skotska nationalistpartiet.

Även Murrell har varit högt uppsatt i partiet.

Annons

Utredningen gäller SNP:s finanser, närmare bestämt 600 000 pund som var öronmärkta för en självständighetskampanj, men som misstänks ha använts på andra håll.

Polisen har satt upp ett blått tält på Sturgeon och Murells bakgård, och spärrat av delar av bostadsområdet, rapporterar Sky News.

Polisen uppger att Murell släpps i väntan på vidare utredning, utan att några formella anklagelser riktats mot honom.

Paret lämnade sina poster i mars. Någon given förklaring har de inte yppat, men det spekuleras nu i brittisk press att det kan ha varit mygel inom partiet som gjort att Sturgeon och Murrell hoppat av.

Sturgeon själv har tidigare sagt att undersökningen inte påverkat parets beslut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons