Annons
Nyheter

Nigeria häver Twitterförbud

Nigeria • Publicerad 13 januari 2022
Twitter får återigen användas i Nigeria. Arkivbild
Twitter får återigen användas i Nigeria. ArkivbildFoto: Matt Rourke/AP/TT

Nigeria har upphävt förbudet mot Twitter i landet. Förbudet utlystes i juni förra året efter att den sociala medieplattformen tagit bort ett inlägg av president Muhammadu Buhari, i vilket han hotade att straffa regionala separatister.

Regeringen har kommit överens med Twitter om ett regelverk för att återupprätta den sociala medietjänsten. Det omfattar bland annat att bolaget ska registrera sig i landet, betala skatt och inrätta ett kontor.

Annons

Twitter har inte kommenterat överenskommelsen, men har tidigare sagt att förbudet är väldigt oroande och att tillgången till ett fritt och öppet internet är en grundläggande rättighet.

Förbudet förra året kom som en chock för många i Nigeria, där Twitter har stor betydelse i den politiska debatten. Omkring 40 miljoner människor i landet, cirka 20 procent av befolkningen, har ett Twitterkonto. Många använder också plattformen för att göra affärer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons