Nyheter

Nio döda i Indien – drack handsprit

Nio personer har dött i Indien efter att ha druckit handsprit, sedan alkoholbutiker stängts på grund av restriktioner kopplade till pandemin, enligt indisk polis.
Indien • Publicerad 1 augusti 2020
Butiker håller stängt i delar av Indien för att minska smittspridningen. Arkivbild.
Butiker håller stängt i delar av Indien för att minska smittspridningen. Arkivbild.Foto: Channi Anand, AP/TT

Alla nio blev medvetslösa efter att ha konsumerat stora mängder handsprit blandat med vatten eller läsk, enligt Siddhart Kaushal, polischef i staden Kurichedu i Andhra Pradesh i sydöstra Indien. De togs till sjukhus men förklarades döda när de kom fram.

Enligt polisen hade de druckit hansprit som substitut för sprit efter det att myndigheter bestämt att alla butiker ska hålla stängt för att minska smittspridningen. En utredning har inletts i fallet.

Varje år dör hundratals fattiga i Indien på grund av alkoholförgiftning, oftast efter att ha druckit billig hembränd sprit. Hembrännare adderar ofta metanol till spriten för att öka alkoholhalten.

Över en och en halv miljon indier har bekräftats smittade med covid-19 och av dem har fler än 35 000 avlidit, vilket innebär att fler indier än italienare nu dött av viruset.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.