Annons
Nyheter

Nordirländsk polis varnar för terrordåd

Storbritannien • Publicerad 7 april 2023
Polisen i Nordirland varnar för möjliga terrorattacker under påskhelgen. Arkivbild från Belfast.
Polisen i Nordirland varnar för möjliga terrorattacker under påskhelgen. Arkivbild från Belfast.Foto: Wiktor Nummelin/TT

Polisen i Nordirland varnar för möjliga terrorattacker under påskhelgen, skriver The Guardian.

Enligt den nordirländska polisen har man fått "stark underrättelseinformation" som tyder på att väpnade republikaner planerar att utföra terrordåd mot polismän under helgen. Man varnar även för att våldsamheter kan bryta ut i staden Derry.

Annons

Den brittiska underrättelsetjänsten MI5 höjde nyligen terrornivån i Nordirland till nivån "allvarlig", vilket innebär att en terrorattack anses vara "mycket trolig".

Varningen kommer bara dagar före den amerikanske presidenten Joe Bidens besök i Belfast, som sker för att markera att det på måndag är 25 år sedan undertecknandet av Långfredagsavtalet. På måndag ska mindre grupper av republikanska avfällingar – de som ännu förordar en väpnad kamp i Nordirlandskonflikten – demonstrera i Derry med anledning av detta.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons