Annons
Nyheter

Norge skärper inreseregler och karantänskrav

Coronaviruset • Publicerad 13 augusti 2021
Den nya inresebegränsningarna träder i kraft på måndag. Arkivbild.
Den nya inresebegränsningarna träder i kraft på måndag. Arkivbild.Foto: Dag W Grundseth/NTB/TT

Från och med måndag den 16 augusti börjar nya begränsningar gälla för flera svenska regioner efter att smittspridningen av coronaviruset ökat, skriver Västerbottens-Kuriren.

Inresebegränsningar och karantänskrav införs för fem nya regioner i Sverige – Jämtland, Södermanland, Uppsala, Västerbotten och Västmanland.

Annons

Sedan tidigare har begränsningar införts för Västra Götaland, Östergötland, Norrbotten, Skåne, Gotland, Halland, Stockholm och Värmland.

De som vill komma in i Norge måste ha ett negativt testcertifikat före inresa, fylla i ett registreringsformulär, testa sig vid gränsen vid ankomst samt sitta i karantän.

Personer som kan visa dokumentation på full vaccination eller på genomgången covidinfektion under de senaste sex månaderna kan bortse från reglerna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons