Annons
Nyheter

Nu ska masstestningen utvärderas

Coronaviruset • Publicerad 7 april 2023
Vårdbiträdet Malin Friberg testas innan hon får gå på sitt arbetspass på Sävegårdens äldreboende i Lerum. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/ TT

Nu ska den storskaliga testningen för misstänkta fall av covid-19 följas upp och utvärderas. Regeringen ger uppdraget till Folkhälsomyndigheten.

I uppdraget ingår att se om testningen hade effekt på smittspridningen och hur det praktiska genomförandet fungerade. Utvärderingen ska också bedöma om övervakningen av de olika virusvarianterna var "ändamålsenlig och kostnadseffektiv".

Annons

I uppdraget ingår också att bedöma vilka lärdomar från pandemin som bör tas vidare till planeringen inför eventuella framtida pandemier.

Folkhälsomyndigheten ska senast den 31 mars 2024 lämna en skriftlig slutredovisning av uppdraget till Socialdepartementet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons