Annons
Nyheter

Ny dom för cannabisodling

Brott • Publicerad 10 augusti 2021
En man i Småland har dömts till två års fängelse för att ha odlat cannabis. Arkivbild.Foto: Ted S Warren/AP/TT

En turist på genomresa i en ort i Lessebo kommun skulle hämta en cykel vid en fastighet. När han öppnade dörren till huset för att hämta cykelnyckeln gick han rakt in i en större cannabisodling.

Upptäckten i december 2018 ledde till att en man i 30-års åldern dömdes till tre och ett halv års fängelse för grovt narkotikabrott. Nu har ytterligare en man dömts för odlingen på 488 cannabisplantor, motsvarande 14,3 kilo, skriver Smålandsposten.

Den nu dömde flydde från huset strax innan polisens tillslag men kunde spåras tack vare dna-spår och fingeravtryck, som fanns lagrade efter att han avtjänat fängelsestraff för narkotikabrott i Danmark. Han anser att han ska slippa straff, eftersom han inte hade förstått att odlingen var olaglig, en linje Växjö tingsrätt inte valde att gå på och mannen döms till två års fängelse och utvisning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons