Annons
Nyheter

Ny kurs startas för hugade kriminalvårdare

Arbete • Publicerad 15 februari 2023
En förberedande vuxenutbildning skapas som ingång till yrket kriminalvårdare. Arkivbild.
En förberedande vuxenutbildning skapas som ingång till yrket kriminalvårdare. Arkivbild.Foto: Ola Torkelsson/ TT

Kriminalvården behöver anställa och i samarbete med Kalmar kommun skapas därför en förberedande ingång till yrket kriminalvårdare. Den är en vuxenutbildning som startar i september och ges i Kalmar.

Kursen, som är 40 veckor lång inklusive sex veckors praktik, ersätter inte myndighetens betalda kriminalvårdsutbildning, men ska bredda kompetensen och förbättra möjligheterna att bli antagen och anställd, skriver Kriminalvården.

Annons

Utbildningen har 20 platser men det kan utökas om den faller väl ut. Behörighetskravet är avslutad grundskola årskurs nio eller motsvarande.

Kursen berättigar till studiemedel och kan också ge rätt till omställningsstudiestöd för den som exempelvis drabbats av uppsägning.

I förlängningen är kursen också tänkt att bli en förlaga för andra orter där Kriminalvården bygger ut och behöver nyanställa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons