Annons
Nyheter

Fem gripna efter skottlossning i Eskilstuna

Fem män har gripits efter en misstänkt skottlossning i Eskilstuna. Ingen skadad har dock hittats efter händelsen.
Brott • Publicerad 11 april 2023
En skottlossning har inträffat vid centralstationen i Eskilstuna. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Efter flera larm om höga smällar som kunde uppfattas komma från skjutvapen ryckte polisen ut till centralstationen i Eskilstuna vid 18-tiden på tisdagen.

– Vi tror oss vara ganska säkra på att det är en skarp skottlossning som inträffat. Det handlar dels om de tecken vi funnit på platsen och dels de vittnesmål vi har tagit del av, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Annons

Vid 21-tiden kunde fem män gripas.

– En av de gripna är misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. De andra är misstänkta för medhjälp till försök till mord, säger Johansson Strömberg.

Förhör ska hållas med de misstänkta männen och en åklagare kommer att kopplas in för att besluta om de ska vara fortsatt frihetsberövade.

Två polispatruller befinner sig fortfarande på centralstationen och en teknisk undersökning kommer att utföras under kvällen.

– Vi har spärrat av brottsplatsen och jobbar med informationsinhämtning. Nu är det av stor vikt att tidigt få så mycket information som möjligt och prata med vittnen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Senast i torsdags sköts en man i 20-årsåldern till döds utanför en gymnasieskola i Eskilstuna där han också var elev. Om det finns någon koppling mellan den händelsen och tisdagens skott vill polisen inte kommentera.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons