Annons

Nytt sökande efter 43-årig kvinna gav inget

Polisen misstänker fortfarande att den 43-åriga kvinna som försvann i Landskrona på julafton har utsatts för brott.
Men än finns inga spår efter henne – och nu planerar polisen att sluta söka aktivt.
Brott • Publicerad 2 januari 2020
Kustbevakningen har deltagit i sökandet efter den försvunna kvinnan i Landskrona.
Kustbevakningen har deltagit i sökandet efter den försvunna kvinnan i Landskrona.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen återupptog sökandet under torsdagen med hjälp av dykare och sökhundar, som gick igenom Landskronas hamnområde – men det gav ingenting.

– Vi bedömde att vi ville göra ett sista försök med hundarna igen, man vill inte missa någonting, säger Kent Persson, förundersökningsledare vid polisens avdelning för grova brott, till TT.

Annons

Kylan och strömmarna i vattnet gör det svårare för hundarna att söka. Från polisens sida är det nu inte aktuellt med en ny aktiv sökinsats, säger Persson, men utredningen pågår för fullt med bland annat förhör och tekniska spår från telefoner och övervakningskameror.

– Det är ständiga bedömningar, det kan mycket väl bli en annan bedömning redan i morgon. Men det här handlar om en stadskärna där folk rör sig nästan dygn runt, det är skillnad på till exempel ett skogsområde, säger Kent Persson.

Kvinnan sågs senast i sällskap med en man nära Skeppsbron, och polisen utreder försvinnandet som misstänkt människorov. Ingen är misstänkt för brottet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons