Ny vinst för Brynäs – trots sen kollaps

Färjestad stod för en imponerande upphämtning borta mot Brynäs.
Trots det blev det bara en poäng efter en strafförlust i Gävle.
Ishockey • Publicerad 16 januari 2020
Victor Söderström avgjorde för Brynäs mot Färjestad i straffläggning. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Brynäs nya tränarduo, Ove Molin och Mikael Holmqvist, har fått en flygande start sedan de ersatte sparkade Magnus Sundqvist.

Hemma mot Färjestad ledde de sitt lag till en tredje raka seger – även om det satt långt inne mot gästerna från Karlstad.

Efter två snabba mål i slutet av den andra perioden, via Nicklas Danielsson och Victor Söderström, hade hemmalaget gått ifrån till en betryggande 3–0-ledning. Men självsäkerheten skulle snabbt bytas ut till nervositet bland Brynässpelarna.

För inom loppet av drygt en minut reducerade Färjestad två gånger om i den andra perioden efter mål av Gustav Rydahl och Sebastian Erixon.

"Var surt"

Bortalaget öste sedan på allt för en kvittering och med bara 1.29 kvar på klockan skickade Jens Westin i väg en puck från blålinjen som hittade in i nätmaskorna bakom målvakten Samuel Ersson.

– Jag vet inte riktigt vad det är som händer. De får mycket energi och studsar med sig, säger Victor Söderström till C More.

En chockad hemmapublik, i det som numera heter Monitor Erp Arena, såg sedan sitt lag ta sig samman efter en mållös förlängning. I den efterföljande straffläggningen höll Ersson tätt medan Anton Rödin och Söderström visade prov på kyla med varsitt mål.

– Det var surt, men ändå skönt att vinna, säger Söderström och fortsätter:

– Detta stärker gruppen. Även om det blev två poäng i stället för tre.

Skellefteå vann

Extrapoängen håller liv i Ove Molins och Mikael Holmqvists segersvit – även om Brynäs hade bud på fler än två pinnar denna afton.

Brynäs är elva i tabellen medan Färjestad är kvar som tvåa.

Strax ovanför Gävlelaget återfinns tian Växjö som föll tungt hemma mot fyran Skellefteå med 1–2. Emil Pettersson kvitterade för hemmalaget efter att Adam Pettersson givit Skellefteå ledningen – men det hjälpte föga.

Bara drygt två minuter senare höll sig nämligen Albin Sundsvik framme och avgjorde med sitt 2–1 mål som gav Norrlandslaget samtliga tre poäng.