Annons

Ny VM-match för Elin Cederroos

Proffsboxaren Elin Cederroos, regerande världsmästare i organisationen IBF, har gjort klart med en ny VM-titelmatch i supermellanvikt.
Boxning • Publicerad 14 december 2019

34-åringen går upp i ringen mot WBA-världsmästaren Alicia Napoleon Espinosa i Atlantic City i USA den 10 januari nästa år. I storfajten står bådas bälten på spel.

– IBF och WBC är de två största organisationerna, och jag tog det ena av dessa i mars och ska nu utmana om ett till, WBA – det är ett jättekliv i min karriär, säger Elin Cederroos i insamlingsevenemanget Musikhjälpen, enligt P4 Västmanland.

Annons

Cederroos, tidigare allsvensk spelare i fotboll, är ännu obesegrad som proffs, sju segrar på lika många matcher. I mars tog svenskan det vakanta IBF-världsmästarbältet efter seger mot belgiskan Femke Hermans.

Napoleon Espinosa blev WBC-världsmästare i mars 2018 (efter att besegrat just Hermans) och har försvarat bältet två gånger. Amerikanskan har totalt tolv segrar och en förlust som proffs.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons