GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya tågtrassel – förseningar och skyltproblem

Tågtrafiken i hela landet gäckas av förseningar till följd av it-problem hos Trafikverket.
Trafik • Publicerad 26 juli 2022
It-strul drabbar tågtrafiken. Arkivbild.
It-strul drabbar tågtrafiken. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Problem ska under morgonen ha lösts, uppger Trafikverket, men svallvågor kvarstår.

– Förseningarna får vi leva med ett tag. Hur snabbt det går att komma i kapp med tågtrafiken varierar mellan olika sträckor, säger Katarina Wolffram vid Trafikverkets pressjour.

Det ska ha rört sig om störningar i flera system som trafikledningen använder sig av, men Trafikverket kan inte uppge någon anledning till felen.

I samband med störningarna blev det också fel i skyltningen på stationerna och resenärer uppmanades till vaksamhet för att inte riskera att kliva på fel tåg. Men rätt destinationer ska nu visas sedan felen avhjälpts.

När det gäller Stockholm uppger SL att förseningar upp mot 30 minuter och inställda tåg förekommer i hela pendeltågsnätet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.