Annons

Örebro slog rekord – igen

Väder • Publicerad 15 januari 2020
Kanske inte riktigt dags för solparasoll – men ovanligt varmt för årstiden var det ändå lite här och var på onsdagen. Arkivbild.
Kanske inte riktigt dags för solparasoll – men ovanligt varmt för årstiden var det ändå lite här och var på onsdagen. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong

Örebro är hett. Ovanligt hett för att vara i januari. För andra gången på en vecka slog staden på onsdagen värmerekord för månaden, nu med temperaturen 11,2 grader.

Allra varmast för dagen i Sverige var det dock i Oskarshamn som enligt SMHI drog till med 12,1 grader, nytt rekord för staden och månaden.

Annons

Harstena i Östergötlands skärgård var en annan rekordslagare med 11,8 grader. Det var också varmt på flera andra ställen i Östergötland; Norrköping hade 11,6 grader men den noteringen var inte något nytt januarirekord. Gladhammar i norra Småland hade 12,0 grader och hamnade med den noteringen på andra plats i landet. Men inte heller där slogs det gamla rekordet.

Och det är tveksamt om det blir några fler toppnoteringar för januari under detta år. Enligt SMHI kommer nu svalare luft in över landet och i vädertjänstens tiodagarsprognos spås sjunkande temperaturer för i stort sett i hela landet.

Rättad: I en tidigare version angavs Gladhammar ligga i fel landskap.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons