Annons
Nyheter

"Nytorgsmannen" åtalas för över 20 våldtäkter

Nu väcks åtal mot den så kallade Nytorgsmannen. Han åtalas bland annat för en grov våldtäkt och 23 våldtäkter som till stor del misstänks ha ägt rum i mannens bostad i Stockholm.
Brott • Publicerad 13 augusti 2021
Nu åtalas den så kallade Nytorgsmannen för bland annat 24 våldtäkter. Arkivbild.
Nu åtalas den så kallade Nytorgsmannen för bland annat 24 våldtäkter. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/ TT

Utöver de 24 våldtäkterna åtalas mannen för bland annat grov fridskränkning, sexuella övergrepp och barnpornografibrott. Vissa av de 24 målsägandena, som alla är kvinnor, har utsatts för mer än ett brott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Mannen, som är född 1987, greps och häktades i november 2020.

Filmat övergreppen

Annons

Genom tekniska undersökningar av bland annat filmer i mannens telefon och olika chattar har antalet brottsmisstankar och målsäganden successivt ökat under utredningens gång.

Brotten har bland annat begåtts i mannens bostad på Nytorget i Stockholm.

Vid de flesta av de åtalade våldtäkterna har mannen förgripit sig på kvinnorna när de sovit eller varit påverkade. I många av dessa fall har mannen också filmat övergreppen.

Gamla och nya brott

Enligt kammaråklagare Helena Nordstrand som ansvarat för utredningen, har man identifierat samtliga kvinnor på de övergreppsfilmer som anträffats.

"De flesta av de åtalade händelserna inträffade under 2019 och 2020, men jag åtalar också för äldre brott, bland annat en våldtäkt som ägde rum 2012 och en som ägde rum 2013", skriver Helena Nordstrand.

Rättegången inleds i Södertörns tingsrätt den 26 augusti och beräknas pågå i 22 förhandlingsdagar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons