Annons

Nytt äldrebrott mot kvinna i 100-årsåldern

Vågen av stölder och bedrägerier riktade mot äldre personer i Skåne fortsätter. På måndagseftermiddagen tog sig flera män som utgav sig för att vara poliser in hos en kvinna i 100-årsåldern i Slottsstaden i Malmö.
Brott • Publicerad 6 januari 2020
Flera män som utgav sig för att vara poliser tog sig in hos en äldre kvinna i Malmö. Arkivbild.
Flera män som utgav sig för att vara poliser tog sig in hos en äldre kvinna i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– De hade inga fullständiga polisuniformer. Men de hade vissa polisattiraljer på kläderna, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen, till Sydsvenskan.

Männen letade efter värdesaker men det är oklart om de fick med sig något stöldgods. Hemtjänsten larmade polisen när de kom hem till kvinnans lägenhet.

Annons

Under hösten och vintern har en rad äldre personer i polisregion Syd, främst i Malmö, blivit utsatta för stölder och bedrägerier. Ofta har det rört sig om personer som först ringer till sina offer och utger sig för att vara poliser. I fredags anhölls i samband med en ny stöld en man i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för bedrägeri.

Det finns ännu ingen misstänkt för måndagens fall i Slottsstaden. Polisen har varit på platsen och hållit ett antal förhör.

– Det är samma tillvägagångssätt som vi har sett de senaste veckorna. Det finns i nuläget inga gripna men vi tar givetvis detta på största allvar, säger Rickard Lundqvist till Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons