Annons
Nyheter

Nytt fettberg blockerar brittisk kloak

Storbritannien • Publicerad 2 maj 2021
Fettberg är inte en helt ovanlig företeelse i brittiska kloaksystem. Här syns ett fettberg som upptäcktes i en kloak i Westminster i London 2017. Arkivbild.
Fettberg är inte en helt ovanlig företeelse i brittiska kloaksystem. Här syns ett fettberg som upptäcktes i en kloak i Westminster i London 2017. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

En gigantisk stelnad ansamling av nedspolat avfall och fett har täppt igen en kloak i Birmingham, rapporterar brittiska medier. Det så kallade fettberget beräknas väga över 300 ton.

Arbetet med att rensa kloaken pågår dygnet runt men väntas inte vara färdigt förrän i juni, uppger företaget som ansvarar för skötseln av avloppssystemet.

Annons

"Den gigantiska klumpen är resultatet av att folk då och då spolar och sköljer ner fel saker i avloppet, utan att inse konsekvenserna", säger Severn Trents verksamhetschef Scott Burgin i ett uttalande.

En rad liknande underjordiska fettberg har väckt uppmärksamhet på olika platser i Storbritannien de senaste åren.

2018 ställdes delar av ett 130 ton stor avfallsklump från östra Londons kloaker ut på Museum of London under namnet "Fatberg!".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons