Annons
Nyheter

Nytt rekord när isande vindar slår mot USA

En ny köldvåg slår mot norra USA. National Weather Service, NWS, har utfärdat en varning för extrem köldfaktor i de nordöstra delarna av landet.
Väder • Publicerad 4 februari 2023
Isande kyla slår mot Kanada och nordöstra USA. Bilden från Michigan i torsdags.
Isande kyla slår mot Kanada och nordöstra USA. Bilden från Michigan i torsdags.Foto: Don Campbell/AP/TT

På Mount Washington i delstaten New Hampshire uppmättes ett nytt nationellt rekord i köldfaktor. På toppen av berget uppmättes –43 grader och i kombination med den isande vinden uppnåddes en köldfaktor på –78 grader.

Även på andra håll ställer vinden till det. NWS har utfärdat varningar om extrem köldfaktor ner mot New York där man nu utlyst en så kallad kod blå.

Annons

Kod blå innebär att personer som bor på gatan välkomnas in i stadens olika boenden för hemlösa samt att invånare av säkerhetsskäl ska meddela myndigheterna om de ser en hemlös person utan skydd.

I norra delarna av delstaten har skolor stängts för att värna om elevernas och personalens säkerhet. Även Boston samt delar av Kanada har förhöjd beredskap på grund av kylan.

Det kalla vädret väntas dra bort under söndagen lokal tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons