GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt vaccin för 12–17-åringar godkänns

Coronaviruset • Publicerad 23 juli 2021
Ytterligare ett vaccin har fått godkänt för att ges till 12–17-åringar. Arkivbild.
Ytterligare ett vaccin har fått godkänt för att ges till 12–17-åringar. Arkivbild.
Foto: Gorm Kallestad/NTB-TT

Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) har godkänt ytterligare ett vaccin för 12–17-åringar. Det är Spikevax, tillverkat av amerikanska Moderna.

Sedan tidigare har Pfizer-Biontechs vaccin Comirnaty godkänts från 12 års ålder.

EMA:s vetenskapliga kommitté meddelade beslutet på fredagseftermiddagen. Till grund för rekommendationen ligger en stor pågående studie som inkluderar ungdomar mellan 12 och 17 år.

Nu är det upp till EU-kommissionen att formellt klubba igenom ett eventuellt godkännande. I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som i samråd med Läkemedelsverket tar ställning till om vaccinet ska rekommenderas från 12 års ålder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.