Annons
Nyheter

Nytt vargangrepp – får döda

Natur • Publicerad 19 september 2020
Ett nytt vargangrepp har konstaterats i trakterna kring Skånes gräns. Genrebild.
Ett nytt vargangrepp har konstaterats i trakterna kring Skånes gräns. Genrebild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Ett vargangrepp där en tacka och ett lamm dödades har konstaterats i Hallaryd i Kronobergs län. Sannolikt rör det sig om den varg som den senaste tiden har stått för ett flertal angrepp i Skåne, skriver Norra Skåne.

– Det är nära till hands att det är samma individ, säger Rune Håkansson, besiktningsman vid Länsstyrelsen Kronoberg, till tidningen.

Annons

Hallaryd ligger ungefär två kilometer från länsgränsen till Skåne, där skyddsjakten på en varg som vid fem tillfällen har angripit får nyligen beslutades om att förlängas till den 25 september. Ett beslut som däremot inte gäller i Kronobergs län.

DNA-prover har tagits för att försöka fastställa om det verkligen är samma varg. Länsstyrelsen utesluter dock inte att två vargar rör sig i trakterna kring Skånes gräns, skriver SVT Kronoberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons