Oavgjort i toppmötet – efter VAR-dramatik

Inbytte Gabriel Jesus såg ut att bli hjälte när han satte 3–2 till Manchester City på tilläggstid. Men målet dömdes bort efter videogranskning.
I stället slutade Premier Leagues toppmöte 2–2 och en annan inbytt brasse blev poängfixare för sitt lag: Lucas Moura, som nickade in Tottenhams kvitteringsmål i den 56 :e minuten.
Fotboll • Publicerad 17 augusti 2019
Lucas Moura nickade in 2–2 i den andra halvleken. Då hade han inte ens varit på planen i en minut.Foto: Rui Vieira/AP/TT

För en sekund såg Gabriel Jesus ut att ha säkrat tre poäng för Manchester City. Men lagkamraten Aymeric Laporte bedömdes efter videogranskning ha nuddat bollen med armen och målet dömdes bort.

Det var en dramatisk avslutning på en händelserik match. För det saknades varken mål eller målchanser.

Manchester City tog ledningen två gånger om genom Raheem Sterling och Sergio Aguero och borde ha avgjort matchen med ledning 2–1 i den andra halvleken.

Men mästarlagets, i vanliga fall, sylvassa offensiv stod för okaraktäristiskt många missar på Etihad Stadium. I stället kunde Tottenhams Lucas Moura på hörna nicka in 2–2-målet i den 56:e minuten.

Då hade brassen inte ens varit på planen i en minut och Moura, hjälte när Tottenham slog ut Ajax i Champions Leagues semifinal i våras, blev hjälte även den här gången.

För bortsett Jesus bortdömda strut blev det inga fler mål den här gången.

Det innebär att Pep Guardiola i ligaspel inte har förlorat mot Tottenham på tre år – senaste förlusten i Premier League mot Tottenham kom i oktober 2016.