Annons

Ohlsson: "Det var en skön seger"

I tionde försöket kom den första segern i Gulddivisionen för Disco Volante.
Premiärvinsten kom på Jägersro där sjuåringen var klart bäst trots ett tufft lopp.
Trav • Publicerad 4 januari 2020

Från spår sju, längst ut bakom startvingen, öppnade Disco Volante bra och kördes fram utvändigt ledaren redan 1 150 meter från mål. Hästen var väldigt pigg under hela loppet och Ulf Ohlsson gjorde allt för att hålla igen sin häst.

I sista kurvan gick sjuåringen i närkamp med ledaren Star Advisor Joli och mitt på upploppet gick han enkelt förbi.

Annons

– Hästen har suttit fast med krafter kvar ett par gånger på slutet men nu var det hans tur. Han låg på lite för hårt och då blev jag konfunderad ett tag men i sista kurvan kändes han stark och det var inga problem i slutet. Han hade lite krafter kvar i mål, sade Ohlsson som kört de flesta gånger sedan han kom i träning till Stefan Melander för drygt tre år sedan.

Fått snälla lopp

Senaste V75-segern för Disco Volante kom i Silverdivisionen på Bergsåker för exakt ett år sedan. Han har sedan provat på V75 utan att lyckas fullt ut.

Fjolårets största framgång kom i stället i italienska storloppet Lotterialoppet i Neapel. Disco Volante hade länge ledningen i finalen men blev passerad i slutet av franske Bell Avis, körd av Jean Michel Bazire. Andrapriset var en dryg miljon kronor och han fick sedan en inbjudan till Elitloppet (oplacerad).

Under hösten har sjuåringen fått snälla lopp av Ohlsson och nu var det dags för seger. Motståndet var inte det bästa men prestationen var stark.

– Tidigare hade han svårt att gå i rygg, han blev väldigt spänd då och det var egentligen bara ledningen som gällde. Men nu har han mognat och klarar olika positioner, sade Ohlsson.

Ohlson vann flest lopp av alla under 2019 och har blivit allsvensk champion fyra år i rad.

Lugauer med gipsad arm

Conrad Lugauer tvingades avstå V75-tävlingarna på Jägersro sedan han blivit sparkad av en häst. Sparken tog på armbågen och Jägersrotränaren tvingades uppsöka sjukhus för röntgen. Han twittrade sedan att allt var okej men bilden visade att armen var gipsad.

Från sjukhussängen fick Lugauer se sin häst Harran Boko vinna den sista avdelningen i bra stil. Danske toppkusken Ken Ecce var en god ersättare som ledde loppet från start till mål. Sexåringen har vunnit 13 av sina 30 lopp och är en av flera topphästar från stall Lugauer.

Den 11 januari ska Lugauers stora stjärna Campo Bahia starta i ett stort lopp på Vincennes i Paris. Troligen med en annan kusk den här gången.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons