GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stora tågförseningar efter olycka

Trafik • Publicerad 18 november 2022
En olycka har stoppat tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg. Arkivbild.
En olycka har stoppat tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg stoppades strax före klockan 11 i höjd med Falköping, efter en olycka.

Enligt Trafikverket påverkas trafiken längs hela sträckan.

– Det är stopp vid Falköping. Tågen rullar ju på övriga delar av sträckan, men i Falköping kan de inte passera just nu, sade Katarina Wolffram på Trafikverkets presstjänst.

– Det påverkar både Västra stambanan och sträckan Falköping–Nässjö.

Trafiken förbi Falköping skulle enligt verkets senaste prognos att komma i gång igen omkring 13.30. Men stoppet kommer att märkas av i ytterligare flera timmar.

– Det är svårt att säga, men det kommer ju att påverka trafiken under eftermiddagen, säkert med både förseningar och en del inställda avgångar, säger Sara Lindström på Trafikverket.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.