Nyheter

Onlinelyft för Clas Ohlson

Ekonomi • Publicerad 10 januari 2022
Onlineförsäljningen ökade med 26 procent i december i år jämfört med motsvarande månad i fjol för prylkedjan Clas Ohlson. Arkivbild.
Onlineförsäljningen ökade med 26 procent i december i år jämfört med motsvarande månad i fjol för prylkedjan Clas Ohlson. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Prylkedjan Clas Ohlson redovisar en försäljningsökning till 1,2 miljarder kronor i december 2021, upp med 9 procent jämfört med motsvarande månad ett år tidigare.

Organiskt ökade försäljningen med 6 procent och försäljningen i jämförbara enheter och i lokal valuta ökade med 6 procent.

Onlineförsäljningen ökade med 26 procent.

"Kundtrafiken till våra butiker begränsades av restriktioner på samtliga försäljningsmarknader, i synnerhet i Norge och i Finland, och vi fortsätter att parera för den volatila situationen i omvärlden genom att arbeta med sådant vi själva kan påverka", skriver Clas Ohlsons vd Kristofer Tonström i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.