Annons
Nyheter

Oro för gatuhundar när USA stoppar adoptioner

Indien • Publicerad 2 augusti 2021
En man matar några av Indiens omkring 60 miljoner hemlösa hundar i Mumbai. Arkivbild.
En man matar några av Indiens omkring 60 miljoner hemlösa hundar i Mumbai. Arkivbild.Foto: Rafiq Maqbool/AP/TT

USA:s nationella folkhälsomyndighet CDC stoppar tills vidare all import av hundar från över 100 länder – däribland Indien, rapporterar CNN. Det handlar om att minska risken för rabies efter problem med falska rabiesvaccinationsintyg.

En rad indiska organisationer som hjälper några av landets uppskattningsvis 60 miljoner gatuhundar att hitta nya hem, bland annat i USA, uttrycker nu oro över hur stoppet kommer att drabba landets hundar.

Annons

En av de organisationer som rehabiliterar hemlösa hundar och hjälper dem att hitta nya ägare är Kannan Animal Welfare (KAW). Grundaren Vandana Anchalie säger till CNN att gatuhundar i landet ses som smutsiga och svårtränade, att de flesta indier föredrar att adoptera renrasiga hundar, och att det därför ofta är svårt att hitta hem åt dem i Indien.

Många av hundarna lider också av fysiska och psykiska problem efter att ha levt svåra liv. KAW och liknande organisationer oroas nu för att USA:s nya restriktioner kommer betyda att färre hundar kan få hjälp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons