Annons

OS-kval flyttas från Kina för virusrisken

Olympiskt • Publicerad 27 januari 2020
Australiens fotbollslandslag får spela OS-kvalet hemma i Sydney på grund av coronaviruset i Kina. Arkivbild.
Australiens fotbollslandslag får spela OS-kvalet hemma i Sydney på grund av coronaviruset i Kina. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP/TT

OS-kvalet i fotboll flyttades först från Wuhan till Nanjing i Kina på grund av spridningen av coronaviruset. Men nu ska damkvalet för Asien och Oceanien spelas i Sydney i stället i februari mellan Kina, Australien, Taiwan och Thailand.

Boxningskvalet till Tokyospelen i sommar flyttas också, från Wuhan till Amman i Jordanien. Även OS-kvalet i basket, för damer, flyttas från Foshan i Kina till Belgrad i Serbien. Kvaltävlingarna går som planerat i februari.

Annons

Och Asien och Oceaniengruppen i tennisens lagtävling för damer, Fed Cup, har också flyttats västerut – från Dongguang i Kina till Nur-Sultan i Kazakstan.

Coronaviruset har hittills tagit 81 människors liv. De kinesiska myndigheterna har försatt Wuhan och omkringliggande städer i karantän genom att stänga ner allmänna transportmedel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons