Annons

OS2026-STOCKHOLM: LIND: "VORE OERHÖRT POSITIVT"

Publicerad 9 april 2019

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) säger att regeringen har jobbat intensivt med frågan om säkerhetsgarantier sedan tillträdet för två och en halv månad sedan.

– Vi har gjort en snabb men noggrann beredning och vi har hela tiden sagt att vi ska återkomma före deadline, säger Lind i telefon till TT.

Annons

Hon ser det som att ett OS vore oerhört positivt för Sverige.

– Både för Sverige som land, för idrottsrörelsen och den rörelseglädje det kan ge, säger kulturministern.

I likhet med finansministern framhåller hon att det är en säkerhetsgaranti som regeringen ger, inte några ekonomiska garantier.

TT: Men är det inte också någon form av ekonomisk garanti?

– Nej, det är det inte. Det här handlar enbart om de åtaganden som staten egentligen alltid har att ta ansvar för när det kommer större idrottsevenemang, säger Lind.

Hon nämner säkerhetsarrangemang i olika former, polisiär verksamhet och det ansvar det för med sig att ta emot ett stort antal utländska besökare.

– Det är inte någon ekonomisk garanti från staten, varken för genomförandet eller en eventuell kostnadstäckning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons