Annons
Nyheter

Östlin: Välkomnar utredning i allvarligt läge

Ebba Östlin (S), som röstades bort från posten som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka för två veckor sedan, kommenterar nu den uppmärksammade situationen.
"Jag välkomnar att mitt parti tillsatt en utredning utifrån den allvarliga situation vi befinner oss i", skriver hon på Facebook.
Politik • Publicerad 11 februari 2023
Ebba Östlin röstades bort från posten som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka för två veckor sedan. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det är första gången på två veckor som Östlin kommenterar den senaste tidens turbulens.

"Jag kan inte i ord beskriva det massiva stöd som flödat in från hela landet. Från vänner, bekanta, partimedlemmar, andra partier och allmänheten. Det gör mig både rörd och otroligt tacksam", skriver hon i inlägget som SVT Nyheter Stockholm rapporterar om.

Annons

Det var den 28 januari som ett medlemsmöte i arbetarekommunen i Botkyrka, med knapp majoritet, förklarade att man inte längre hade förtroende för Ebba Östlin som gruppledare för S i kommunen eller att hon fortsätter som kommunstyrelsens ordförande.

Uppgifter, som bland annat Expressen och Aftonbladet rapporterat om, säger att det kan ha varit en slags kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till kriminella i det så kallade Vårbynätverket som blivit S-medlemmar och sedan var med och röstade bort henne.

Företrädare bland Östlins kritiker har dock sagt att det endast är en fråga om hennes ledarskap.

Efter ett styrelsemöte i torsdags uppmanade de lokala Socialdemokraterna Ebba Östlin att genast lämna sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons