Annons

Otäck krasch i Idres skicross

Skicross • Publicerad 25 januari 2020
Schweizaren Romain Detraz tas skadad ner från banan sjukvårdspulka efter att ha krashat under åttondelsfinalen i skicross världscupen i Idre.
Schweizaren Romain Detraz tas skadad ner från banan sjukvårdspulka efter att ha krashat under åttondelsfinalen i skicross världscupen i Idre.Foto: Pontus Lundahl/TT

En otäck krasch inträffade i herrarnas världscuptävling i skicross i Idre. I den andra åttondelsfinalen föll schweizaren Jonas Lenherr tidigt varpå hans landsman, Romain Detraz, snabbt försökte undvika att köra in i Lenherr – men i stället körde ut utanför banan. Detraz landade hårt på ryggen och slog även i huvudet i den hårda marken innan han blev liggande kvar i snön.

Tävlingen avbröts en kortare stund och Detraz fördes enligt SVT till sjukhuset i Mora med helikopter. Enligt SVT var Detraz inte kontaktbar direkt efter fallet, men ska ha varit så strax innan helikoptern flög iväg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons